onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Löfven: Jag kan bilda regering

Publicerad: 26 september 2014, 10:29

Foto: Henrik Montgomery/TT

Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven ser förutsättningar för att kunna lägga fram ett budgetförslag som får större stöd i riksdagen än Alliansens förslag. Det sade han på en pressträff på fredagen efter att ha träffat riksdagens talman Per Westerberg.


Nyhetsbyrån Direkt


Han sade att han har informerat talmannen om att han fört samtal med de fyra borgerliga partierna och med Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Med Miljöpartiet förs djupare förhandlingar, eftersom det är det partiet Socialdemokraterna avser att bilda regering med.

”Det är de förutsättningar jag ser, det finns ingen färdig budget än och mycket arbete återstår, men förutsättningarna finns… Det finns stora utmaningar för Sverige som jag vill göra till möjligheter”, sade han.

Stefan Löfven sade att han inte kan ha någon uppfattning om hur Sverigedemokraterna kommer att rösta när det gäller budgeten, ”det kan ingen ha någon säker uppfattning om”.

Han sade också att han räknar med att kunna presentera sin regeringsförklaring och sina ministrar nästa fredag, men har ännu inget datum för när en budget kan läggas fram.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera