tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ljusare framtid för Ericsson

Publicerad: 25 april 2008, 09:59

Ericsson redovisar en vinst efter finansnetto på 3,7 miljarder kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 8,3 miljarder kronor motsvarande period 2007. Det var något bättre än väntat, men aktierallyt beror framför allt på att Ericsson ser ut att gå stärkt ut ur de tuffare marknadsförhållandena på mobilsystemmarknaden.


MA

Magnus Alfredsson


Faktureringen uppgick till 44,2 miljarder kronor, jämfört med 42,2 miljarder kronor ett år tidigare.

Analytiker hade, enligt Reuters, i genomsnitt räknat med en vinst på 3,6 miljarder kronor och en fakturering på 42,1 miljarder kronor.

Telekomjätten räknar fortfarande med att marknaden för mobil infrastruktur inte kommer att växa i år. Marknaden för området professionella tjänster väntas fortfarande visa god tillväxt.

Ericssons bruttomarginal uppgick under kvartalet till 38,6 procent exklusive omstruktureringskostnader, jämfört med 43,0 procent ett år tidigare.

Kassaflödet från rörelsen var 4,7 miljarder kronor, jämfört med 4,6 miljarder kronor första kvartalet 2007. Exklusive delägda Sony Ericsson var kassaflödet 2,5 miljarder kronor, jämfört med 1,1 miljarder kronor ett år tidigare.

(TT)

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera