onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lauritz.com stiger i premiären

Publicerad: 22 juni 2016, 07:04

Foto: istockphoto

I dag inleddes till slut handeln med Lauritz.com på First North. Introduktionen skedde efter att priset sänkts då det första försöket att listas stoppades i sista sekund.

Ämnen i artikeln:

First NorthLauritz.com

Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Lauritz.com uppger att erbjudandet om att köpa aktier till den nya teckningskursen 15 kr per aktie blev rejält övertecknat och att 3 000 nya aktieägare tillkommer.

När handeln inleddes steg kursen något. Som mest handlades aktien för 17 kr under de första minuterna vilket motsvarar en uppgång på 13 procent. Men efter en stunds handel hade kursen stabiliserats på runt 16,20 kr, en uppgång på 8 procent.

Stoppades i sista stund

Turerna kring Lauritz.com har varit många. Från början var det tänkt att aktien skulle noteras på First North den 9 juni. Men strax innan handeln skulle inledas drogs introduktionen tillbaka.

Orsaken var initialt minst sagt oklar men sanningen kröp så småningom fram. Introduktionen drogs tillbaka eftersom det inte fanns tillräckligt intresse från institutionellt håll, vilket är lika med att priset var för högt. Då låg intervallet på 19-21 kr men efter att priset sänkts till 15 kr kunde introduktionen alltså genomföras.

Graf: Följ aktiens utveckling här

{Chart}

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera