måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kraftigt fall på Shanghaibörsen

Publicerad: 18 april 2008, 06:31

Kurserna på de ledande asiatiska börserna gick åt olika håll under fredagens handel. Det höga oljepriset ledde till ett rejält fall på Shanghaibörsen.


MA

Magnus Alfredsson


Tokyobörsens Nikkei 225-index steg med 0,6 procent. Exportföretag som Canon drog fördel av en svagare yen. Men handeln var avvaktande i väntan på att USA:s största bank Citiegroup senare under dagen levererar sin delårsrapport. Det bredare Topixindex gick upp med 0,8 procent.

Hongkongbörsens Hang Seng-index hade på morgonen stigit med 0,2 procent. China Mobile steg på förväntningar om en positiv rapport. Shanghai-börsens Kompositindex sjönk med 2,1 procent. Ett brant fall i indextungviktaren Petrochine ledde till den lägsta indexnivån på ett år. Orsaken var oro för att de höga oljepriserna ska leda till förluster i raffineringsverksamheten för oljejätten.

I Taipei i Taiwan föll Weighted Index med 0,2 procent efter tre dagars uppgång. På Seoulbörsen i Sydkorea steg Kospi-index med 0,2 procent. Singapores Straits Times-index hade fallit med 0,5 procent.

Bombaybörsen i Indien hade helgstängt.

(TT)

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera