lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kraftiga uppgångar i USA

Publicerad: 7 juni 2012, 06:04

De ledande amerikanska börsindexen lyfte rejält på onsdagen i spåren om ökat hopp för stimulansåtgärder i syfte att stödja den globala ekonomin.


”Investerare ser det som att centralbanker är ytterst medvetna om svagheten i världsekonomin och ser över vägar att ta itu med detta. Dessutom har vi haft en stor säljpress som medfört låga värderingar, vilket naturligtvis hjälper till att lyfta marknaderna en sådan här dag”, sade Michael Holland, ordförande på förvaltaren Holland & Co i New York, till Bloomberg News på onsdagskvällen.

Bank of America avancerade knappa 7 procent och cykliska Caterpillar och Exxon Mobil var båda mer än 3 procent upp.

Home Depot lyfte 3,4 procent efter att ha utökat sin plan över aktieåterköp med 500 miljoner dollar för 2012.

Europeiska centralbanken lämnade som väntat sin styrränta oförändrad på 1,00 procent, men vid den efterföljande presskonferensen sade ECB-chefen Mario Draghi att flera ledamöter i ECB-rådet förespråkade en räntesänkning.

ECB-chefen höll också dörren öppen för att ECB återupptar stödköp av sårbara euroländers statsobligationer eller genomför en tredje treårsrepa, LTRO3.

Det förbättrade riskklimatet fick också stöd av uttalanden från Fed-ledamöterna John Williams och Dennis Lockhart som sade att centralbanken bör vara beredd att vidta åtgärder om ekonomin försämras ytterligare.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera