måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kraftiga prishöjningar hos SEB

Publicerad: 26 januari 2017, 08:50

Foto: Claudio Bresciani/TT

SEB höjer priserna på flera av bankens tjänster från och med den 1 april. Bland annat blir Bankkort Visa 50 kr dyrare per år. Sedan tidigare har SEB dessutom kraftigt höjt priserna på bankfack, med upp till 1 000 kr per år.


PA

Privata Affärer

red@privataaffarer.se


”Enkla vardagen” är SEB:s tjänst för privatkujnder, en paketlösning som innehåller privatkonto, sparkonto, olika betaltjänster samt kort. Hittills har tjänsten kostat 300 kr per år och kund, men priset blir efter första kvartalet i år 420 kr, enligt bankens hemsida.

Även priserna för Bankkort Visa och SEB Debit höjs. Här blir årsavgiften 300 kr, 50 kr högre än tidigare. För ungdomar mellan 16 och 18 år höjs priset med 50 kr till 240 kr.

Flera läsare har hört av sig till DN om de kraftiga prishöjningarna på bankfack hos banken. I ett fall har kunden tidigare betalat 650 kr per år men efter höjningen hamnar priset på 1 550 kr. En annan kund har fått se priset gå upp från 1 200 kr till 2 200 kr.

SEB säger till tidningen att det finns flera orsaker till höjningarna på bank- eller värdefack. Ett skäl är att priserna på denna typ av tjänst inte förändrats under fem år.

– Vi har gjort en förändring för att priset ska bli likvärdigt i hela Sverige. Tidigare har priserna varierat mellan olika kontor, säger Frank Hojem, presschef på SEB.

Enligt SEB ligger priserna efter höjningen i nivå eller till och med under priserna hos andra banker.

De kunder som inte vill betala räkningar och fakturor digitalt, utan lämnar in ett brev till banken får också kännas vid en höjning – 60 kr, till 240 kr.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera