söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kortsiktiga investerare kan hänga på motreaktioner

Publicerad: 13 maj 2022, 09:00

Många aktier och index befinner sig just nu i en långsiktigt negativ trend. Samtidigt kan kortsiktiga investerare lyckas genom att tajma de motreaktioner som kommer i spåren av nedgångar. Se Ingemar Carlssons avstämning av börsläget just nu. Videon spelades in torsdag kväll den 12/5 2022.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Missa inte Ingemar Carlssons workshops online:

Den 18/5 är det dags för säsongens sista börsdragning där Carlsson presenterar konkreta case och guidning till hur du agerar för att undvika ras och ta vara på uppgångar.

Läs mer och anmäl dig här.

Efter toppnoteringarna i november och januari befinner sig Dow Jones i en fallande trend. Carlsson ser indikationer på att det kommer att vara en trist period för indexet framöver. Men samtidigt tenderar marknaden att överdriva på nedsidan vilket kan göra att vi får se tillfälliga motreaktioner med stigande kurser.

När det gäller Stockholmsbörsens OMXS30 så rasade index dagarna efter Ryssland invasion av Ukraina innan motreaktionen med återhämtning inleddes den 8 mars. Men sedan den 21 april har trenden varit nedåtgående igen. Carlsson är dock optimistisk och spår en stigande motreaktion eftersom stödlinjen på nivån 1900 den 9 maj tycks hålla.

Carlsson tittar också närmare SBB:s aktie som rasat över 64 procent sedan november. Den tekniska analysen visar på en långsiktigt negativ trend. Men nyligen startade aktien en motreaktion och för kortsiktiga kan fastighetsaktier vara intressanta.

En annan sektor som fallit är investmentbolagen. Bland annat har Kinnevik haft det tufft. Men nu kan aktien stå inför en motreaktion, tror Carlsson.

Så går börsen just nu. På onsdag den 18 maj är det dags för säsongens sista workshops online med Ingemar Carlsson. Då kommer han presentera konkreta case och guidning till hur du agerar för att undvika ras och ta vara på uppgångar. Anmäl dig här.

Följ Ingemar Carlssons analyser. I varje utgåva av Placeringsguiden ringar Ingemar Carlssons in börstrenden och lyfter fram konkreta case att placera i. Teckna din prenumeration här.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera