onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Köp H&M på rekylen

Publicerad: 3 juni 2011, 11:02

Börsen faller och så även H&M. Aktien har nu backat ordentligt och för de som inte hann med i det tidigare rallyt i maj finns nu chansen att hoppa på tåget.

Ämnen i artikeln:

Aktietipset

Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Kursen för Hennes & Mauritz var klart pressad i vintras med ett svagt bokslut, dåliga försäljningssiffror och höga bomullspriser. Aktiemarknaden skickade aktien ned mot nivån 200 kr, men med våren och sommarens ankomst har det blivit annat ljud i skällan.

Aktien steg med som mest över 15 procent sedan vinterns bottennivåer och fick i maj ytterligare stöd av fina försäljningssiffror för april.

Men inte ens H&M kan stå emot när aktiemarknaden på nytt börjar oroa sig för skuldkriserna och nu har aktien backat tillbaka ca 5 procent från kurstoppen den här vågen.

Men för bolaget ser den närmaste framtiden ljus ut – bomullspriserna har fallit med ca 30 procent från toppen och prognosen är att priset kommer att fortsätta ned i höst. Lägg därtill en stark konsumtion i Sverige och H&M kan bli en börsfavorit igen.

Privata Affärers riktkurs är 246 kr, vilket ger en potential på ca 20 kr. Men i ett något längre perspektiv bör aktien ha möjlighet att gå vidare mot den tidigare rekordnoteringen på 260 kr.

MAGNUS ALFREDSSON, PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera