måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Konsumentförening ny storägare i RNB

Publicerad: 26 augusti 2009, 07:02

Klädbutikskoncernen RNB får en ny storägare – Konsumentföreningen i Stockholm (KFS) – i samband med en nyemission som ska dra in 215 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

RNB

Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Klädbutikskoncernen RNB äger bland annat JC och Polarn och Pyret.

Bolaget genomför en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare, samt en riktad nyemission. Totalt tillför sammanlagt cirka 315 miljoner kronor.

RNB genomför en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare i syfte att tillföra bolaget högst cirka 100 miljoner kronor före emissionskostnader. Kursen är satt till 6,15 kronor per aktie. Teckningstid är 25 september till 9 oktober.

RNB ska genomföra en riktad nyemission mot Konsumentföreningen i Stockholm, Kfs, på 215 miljoner kronor före kostnader. Kfs blir efter detta ägare till 21,1 procent av kapital och röster.

”På grund av den svaga utvecklingen inom bolagets dotterbolag JC, som inleddes hösten 2007, samt de icke lönsamma etableringarna på varuhusen Illum i Köpenhamn och Steen & Ström i Oslo, nått en skuldsättningsnivå som inte är tillfredsställande”, kommenterar bolaget i pressmeddelandet.

Vidare uppger RNB:s VD Mikael Solberg att bolaget kommer få en betydligt starkare finansiell ställning efter emissionen.

– Jag är mycket nöjd att kunna presentera denna överenskommelse med KfS. I och med kapitaltillskottet får RNB en väsentligt stärkt finansiell ställning samtidigt som bolaget får en långsiktig aktieägare med goda kunskaper och relationer inom vår bransch. Emissionen säkerställer finansieringen för att slutföra den vändning av JC som pågår, och som har börjat visa resultat, på ett tillfredsställande sätt, kommenterar Solberg.

Nyhetsbyrån SIX

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera