tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Klart: Babylon noteras genom SPAC-affär

Publicerad: 3 juni 2021, 14:27

Foto: Shutterstock

Kinnevik och VNV Global meddelar att Babylon Health, som de båda är delägare i, kommer att börsnoteras genom en Spac-affär med Alkuri Global Acquisition. Det framgår av pressmeddelanden.

Ämnen i artikeln:

Vostok New Ventures

Nyhetsbyrån Direkt


Efter en riktad nyemission om 230 miljoner dollar i samband med transaktionen kommer Kinneviks ägande i Babylon Health att uppgå till 13 procent.

VNV Global behåller 100 procent av sitt ägande och investerar 5 miljoner dollar i den riktade nyemissionen. VNV Globals ägande i Babylon kommer att uppgå till 8,7 procent efter affären.

Kinnevik och VNV Global bekräftade tidigare i veckan att de utforskade en potentiell affär för Babylon och det rapporterades i media att en Spac-affär var nära.

Vid referenspriset 10 dollar per aktie väntas transaktionen öka VNV Globals substansvärde om 1,2 procent jämfört med det senast rapporterade substansvärdet den sista mars.

För Kinneviks del väntas substansvärdet i och med transaktionen, till referenspriset 10 dollar per aktie i det nya bolaget, öka substansvärdet med 1,8 miljarder kronor, eller 6:60 kronor per aktie. Kinneviks substansvärde var 424 kronor per aktie i slutet av det första kvartalet.

Utöver Kinnevik och VNV Global deltar bland andra AMF Pensionsförsäkring och Swedbank Robur i den riktade nyemissionen.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera