onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kärvt för Peab

Publicerad: 26 augusti 2009, 06:08

Även om vinsten i delårsrapporten var bättre än väntad för Peab föll aktien. För marknaden för bostadsfastigheter betraktas fortfarande som svag.

Ämnen i artikeln:

Peab

Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Peab redovisade en vinst före skatt på 518 miljoner kronor för årets andra kvartal. Under samma kvartal i fjol gjorde Peab en vinst före skatt på 440 miljoner kronor. Omsättningen steg från 9 203 miljoner till 9 287 miljoner kronor.

Analytiker hade i snitt räknat med en vinst före skatt för det senast avslutade kvartalet på 471 miljoner kronor enligt en Reuters-enkät. Omsättningen väntades bli 9 180 miljoner kronor.

Andra kvartalets orderingång blev 10 551 miljoner kronor, mot 8 432 miljoner kronor under samma period i fjol. Analytiker hade i snitt räknat med 10 602 miljoner kronor.

Marknaden borde alltså vara nöjd, men genom att bolaget knappast kan betecknas som optimistiskt om den närmaste framtiden föll kursen. Det är efterfrågan på privata bygginvesteringar som fortfarande är svag och att finansieringsproblem fortfarande påverkar förutsättningarna för nya projekt negativt.

Peab ser alltså inte samma ljus i tunneln som JM gjorde i sin delårsrapport på måndagen. Andra halvåret för utvisa vem som hade rätt i sina prognoser.

MAGNUS ALFREDSSON, PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera