söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

IPO: Nytt SPAC-bolag noteras 24 juni på börsen

Publicerad: 14 juni 2021, 13:14

Foto: Shutterstock

Spac-bolaget TBD30 avser att noteras på Nasdaq Stockholm. Första dag för handel i TBD30:s A-aktier väntas bli den 24 juni, enligt ett pressmeddelande. Inför noteringen riktas ett erbjudande till institutionella investerare i Sverige och internationellt samt till allmänheten i Sverige.


Nyhetsbyrån Direkt


Erbjudandet motsvarar högst 8 miljoner nyemitterade aktier, motsvarande en emissionslikvid om 800 miljoner kronor. Om erbjudandet fulltecknas och övertilldelningsoptionen utnyttjas fullt ut omfattar erbjudandet och övertilldelningsoptionen tillsammans högst 8,4 miljoner A-aktier motsvarande 840 miljoner kronor, vilket motsvarar 100 procent av A-aktierna samt 80 procent av samtliga aktier i bolaget. Avsikten är att använda likviden för att inom 30 månader förvärva ett onoterat bolag i Norden med verksamhet inom affärstjänster.

Grundarna och övriga styrelseledamöter har tillsammans med sju så kallade ankarinvesterare åtagit sig att teckna A-aktier i erbjudandet om totalt 491 miljoner kronor. Anders Böös och Anders Lönnqvist är grundare av bolaget. Roosgruppen, Carnegie Fonder, Lannebo Fonder, Nordic Cross Asset Management, Norron AB, Per Josefsson Invest och Skirner är ankarinvesterare.

Nasdaq Stockholm har med sedvanliga villkor bedömt att TBD30 uppfyller noteringskraven på Nasdaq Stockholm.

Anmälningsperioden för allmänheten i Sverige och institutionella investerare pågår 15-23 juni.

Aktieägarna i TBD30 har möjlighet att påkalla inlösen av samtliga sina A-aktier i samband med den bolagsstämma som avser godkänna ett av styrelsen och bolaget offentliggjort förvärv och på så vis kunna återfå genom inlösen motsvarande 100 procent av priset per A-aktie i erbjudandet under förutsättning att investeraren också röstar nej till köpet vid bolagsstämman.

”Jag är väldigt glad över att få vara ordförande för en styrelse och ledning med gedigen erfarenhet av investeringar och affärsutveckling. TBD30 möjliggör investering tidigt i ett privat bolag och investerarna får den transparens som en notering innebär. Den som investerar i TBD3030 är med och fattar beslut om förvärv med rätt att få tillbaka det tecknade beloppet om man inte samtycker och sponsorer, styrelse och ledning står för allt riskkapital om inte affären blir av”, säger Ingrid Bonde, styrelseordförande i TBD30 i en kommentar.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera