onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Investerare spår grekisk kollaps

Publicerad: 26 januari 2011, 07:11

De flesta globala investerare förutspår att minst ett land kommer att lämna euroområdet inom fem år och att Grekland och Irland kommer att ställa in sina betalningar.

Ämnen i artikeln:

Skuldkrisen

Denna känsla ökar trycket på beslutsfattare att stärka sitt svar på skuldkrisen. Det rapporterar Bloomberg News.

Samtidigt som World Economic Forum inleds i schweiziska Davos svarar 59 procent av de tillfrågade i Bloomberg Globala enkät att en eller fler av euroområdets 17 medlemmar kommer att ha lämnat före 2016, inklusive 11 procent som räknar med att detta inträffar inom ett år. De svarande var delade om huruvida Portugal kommer att ställa in sina betalningar, medan en majoritet uttryckte förtroende för Spanien.

Denna pessimism understryker den brådska som tyska förbundskanslern Angela Merkel och Frankrikes president Nicolas Sarkozy står inför i sin jakt på nya sätt att lugna investerarna efter att nästan 1.000 miljarder dollar i finansiellt stöd misslyckats med att lugna marknaderna.

De 1.000 tillfrågade investerarna, analytikerna och handlarna var nästan exakt delade om huruvida euroområdet till slut kommer att kollapsa. De flesta av de 45 procent som förutspådde ett sammanbrott uppgav att det inte kommer att inträffa under de kommande fem åren, 48 procent uppgav att det aldrig kommer att hända.

Nyhetsbyrån Direkt

Direkt publicerat:2011-01-26 05:41:02

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera