torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Insiders tog semester i juli

Publicerad: 2 augusti 2010, 08:45

Stockholmsbörsens insiders låg lågt i juli, efter ett par aktiva månader.

Ämnen i artikeln:

MedivirScientia Fund ManagementInsiderhandel

ME

Magnus Eriksson


Efter två månader präglade av hög aktivitet följde en lugn julimånad bland börsens insiders. Det framgår av Scientia Fund Managements insynsrapport för juli.

Aktiviteten bland insiders brukar gå ned i juli, på grund av semester och det handelsförbud som inträder i samband med rapporterna för andra kvartalet. Juli i år blev dock en månad med ovanligt låg aktivitet, även jämfört med tidigare julimånader. Endast 1,6 procent av alla insiders gjorde affärer. Augusti kan däremot bli en spännande månad.

– Kvartalsrapporterna avlöser nu varandra och hur insynspersoner agerar i bolagets aktie efter rapporterna har alltid varit en viktig indikator för den framtida kursutvecklingen”, säger Erik Lidén, VD för Scientia.

Scientia mäter insynspersonernas aktivitet via två olika index, sentimentsindex som baseras på antalet köp och försäljningar bland insiders, och aktivitetsindex som baseras på antalet insiders som varit aktiva. Bägge indexen mäts på en 200-gradig skala.

Aktivitetsindex för juli uppgick till 93, något över medel för julimånader. Sentimentsindex, hamnade på 21, under medel för månaden. 65 procent av de registrerade transaktionerna i juli var köp, marginellt högre än vanligt för månaden.

Till månadens insideraktie utnämndes det forskningsbaserade läkemedelsbolaget Medivir. Flera insiders passade på att köpa aktier i bolaget efter att positiva nyheter om en fas 2-studie publicerats den 12 juli.

– Bland köparna under juli fanns VD Ron Long och fyra styrelseledamöter, vilket visar på optimism bland de som har bäst helhetssyn över bolaget, säger Erik Lidén, VD.

Scientia Fund Management är ett svenskt fondbolag som har som affärsidé att investera efter offentlig information om hur insynspersoner investerar.

5 216 personer var i juli registrerade som insiders på Stockholmsbörsen, totalt ägde dessa aktier för 349 miljarder kronor, vilket utgör en ägarandel på 9,9 procent på börsen i Stockholm.

PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera