lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ingen uppgång i inledande Stockholmshandeln

Publicerad: 18 mars 2010, 09:16

Stockholmsbörsen inleder torsdagen med återhållsamma rörelser. Europaterminerna pekar lätt ned och Asienbörserna har en sjunkande tendens under morgonen.

Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

AB

Anna Blomén


USA-börserna fortsatte upp på onsdagen. Dow Jones steg 0,5 procent och det var sjätte dagen på raken som index slutade på plus. S&P ökade 0,6 procent och Nasdaq Composite 0,5 procent.

Skotillverkaren Nike steg 3,7 procent i den amerikanska efterhandeln sedan bolagets kvartalsrapport fallit ut bättre än väntat.

Asienbörserna går ned under morgonen. Nikkei -0,9 procent, Shanghai -0,1 procent, Hang Seng -0,3 procent och Kospi -0,5 procent.

Europaterminerna indikerar en mindre nedgång på börserna i Frankfurt och Paris. Dax futures står i -0,1 procent och CaC 40 futures i -0,2 procent.

Fedchefen Ben Bernanke sade på onsdagskvällen att han tror att de korta räntorna kommer att stiga i takt med att ekonomin förbättras. Styrräntan ska inte hållas låg alltför länge, eftersom det riskerar leda till inflation.

China Mobile, världens största teleoperatör, avser minska sina investeringar till 123 miljarder yuan 2010 jämfört med 129,4 miljarder under 2009. 2011 minskar investeringarna till 98 miljarder yuan och 2012 till 80 miljarder, enligt China Mobiles planer. ”Nedgången är till stor del väntad med tanke på att de genomfört en så stor del av 3G-utbyggnaden redan. Men det är klart att det inte är bra att världens största teleoperatör drar ned sina investeringar så kraftigt”, säger en telekomanalytiker till Nyhetsbyrån SIX.

Ericsson väntas köpa en kontrollpost i LG-Nortel, ett samriskbolag mellan LG Electronics och Nortel Networks. Det rapporterar The Seoul Economic Daily.

Volvo får av Deutsche Bank rekommendationen höjd till köp från behåll. Riktkursen dras samtidigt upp till 90 kronor från 70.

Norska banken DnB Nor guidar i sin årsredovisning för något lägre nedskrivningar på utlån under 2010 än 2009. Den tidigare guidningen var nedskrivningar i nivå med 2009.

I dag tar EU-domstolen upp ett mål som kan innebära en miljardsmäll för TeliaSonera. Konkurrensverket anser att bolaget tagit ut för höga bredbandspriser. Vinner Konkurrensverket ökar chanserna för Tele2 att få ut ett stort skadestånd.

Torsdagen är sista tillfället att lämna in en anmälningssedel för att teckna aktier i O2 Vind.

I eftermiddag kommer en mängd USA-siffror: Bytesbalans, KPI, nya jobbsökande, ledande er och Philly Fedindex.

SIX

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera