tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

H&M faller inte mer

Publicerad: 17 december 2009, 07:31

Hennes & Mauritz vände upp igen på tisdagen – efter kursfallet sedan årshögsta har aktien blivit mer intressant.


JO

Jonas Ohlin


Försäljningen för H&M i november blev en klar besvikelse med bara 1 procent upp totalt och nio procent minus i jämförbara butiker. Det var klart under förväntningarna och marknaden reagerade surt spontant.

Men på tisdagen vände aktien upp igen och det är inte så konstigt eftersom måndagens rapportering även innehöll en del positiva nyheter. Bolaget pekar till exempel på att december har börjat bra och med den vinter som senaste dagarna har svept in över landet finns det nog fog för att säga att även resten av julmånaden kan innebära ett lyft för försäljningen.

Dessutom visar det sig att H&M öppnat 250 nya butiker under räkenskapsåret 2008/2009 (dec-nov), vilket faktiskt är tio mer än målsättningen.

Sannolikt finns det också ett köpintresse i marknaden när aktien börjar falla under 400 kr igen. Aktien har då fallit nästan 10 procent från årshögsta – och det är svårt att se att den kan falla så speciellt mycket mer även om försäljningen varit lite av en besvikelse i höst.

Samtidigt kommer H&M med stor sannolikhet att redovisa en mycket bra bokslut i januari – och en utdelning som kanske uppgår till 17-18 kr per aktie. Det ger en direktavkastning klart över 4 procent, vilket gör att många som vill ha stabila aktier med hög utdelningskapacitet ser H&M som en attraktivt bolag.

MAGNUS ALFREDSSON, PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera