tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Marcus Hernhag: Hernhag: Faktorer som ger ett företag framgång

Framgång som företag kräver ofta relativt mjuka faktorer kundvård, bra företagskultur, kommunikationsförmåga och rätt rutiner för att följa lagen. Däremot är det ingen höjdare att anklaga kunderna för att finansiera terrorister, konstaterar Marcus Hernhag i veckans krönika.

Publicerad: 8 november 2021, 06:09

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.


Jag gillar att köpa praktiska saker till hemmet hos Clas Ohlson. Finns säkert ett 20-tal prylar därifrån i mitt hem. Aktien har nog bottnat långsiktigt, men trots en lockande direktavkastning på 6,6 procent har bolaget och branschen utmaningar kvar. Frågan är om inte den långsiktiga uppgångsfasen därför dröjer. Är du en värdeinvesterare är det en aktie att hålla koll på.

För övrigt har jag alltid blivit trevligt bemött och respekterad som kund hos Clas Ohlson. Jag hoppas att gamla talesätt som ”man ser sig själv i andra” och ”den som sa det han var det” stämmer.

Mitt förhållande med Nordea har däremot tagit slut och det snabbt. De gör allt jobb åt mig då de skickat fysisk post med meddelandet att de säger upp mina konton. Där slutar tyvärr det positiva.

Efter att ha gjort det svårt för att mig hjälpa dem med kundkännedom och svar på frågor skriver de nu att de bedömer att de inte kan ”i tillräckligt stor utsträckning övervaka och förstå de transaktioner som sker för att kunna upptäcka och förhindra misstänkt penningtvätt och terroristfinansiering.”

Att insinuera att mina vita och lagliga transaktioner skulle vara inblandat i något sådant är den grövsta förolämpning jag någonsin fått som kund. Jag hoppas att gamla talesätt som ”man ser sig själv i andra” och ”den som sa det han var det” INTE stämmer när det gäller Nordeas formuleringar.

Långsiktigt skulle jag klart hellre köpa aktier i Clas Ohlson än i Nordea. Framgång som företag kräver ofta relativt mjuka faktorer kundvård, bra företagskultur, kommunikationsförmåga och rätt rutiner för att följa lagen.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Marcus Hernhag

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera