lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Här kan du parkera skatteåterbäringen

Publicerad: 24 maj 2015, 18:32

Foto: Henrik Montgomery/TT

Du som har deklarerat elektroniskt kan se framemot skattepengar redan innan midsommar. Om du tänker lägga undan kapitalet kan det vara värt att ta en titt på sparkontona med högst ränta just nu.


PA

Privata Affärer

red@privataaffarer.se


Skatteåterbäringen är för många ett välkommet tillskott till hushållsekonomin. I år valde 5,4 miljoner personer att deklarera elektroniskt med moroten att tidigare få tillbaka sina skattepengar. Tänker du spara återbäringen? Då lönar det sig att jämföra villkoren som skiljer sig kraftigt åt mellan de olika sparinstituten.

I tider av minusränta är det svårt att få någon hygglig avkastning på ränteplaceringar. Men väljer du bort storbankerna och blickar mot nischaktörerna går det att få en sparränta som ligger en bra bit över inflationen, som för tillfället är -0,2 procent, enligt SCB.

Avida Finans och SevenDay erbjuder den högsta sparräntan just nu med fria uttag och utan bindningstid. Den ligger på 1,20 procent. Jämförelsen utgår från ett sparbelopp på 10 000 kr och omfattar bara konton som täcks av statliga insättningsgarantin. Tre andra nischaktörer erbjuder 1,15 procents ränta: Svea Ekonomi, Amfa Bank och Santander.

Kan du avvara kapitalet en längre tid blir räntan högre. Högsta sparräntan med tre års bindningstid har Hoist Spar med 2 procent. Därefter följer Nordiska med 1,70 procent och Bigbank med 1,55 procent.

Nedan kan du se en lista över de de högsta sparkontoräntorna.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera