torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Greklandsoro på Wall Street

Publicerad: 15 maj 2012, 06:16

Oron för Greklands fortsatta euromedlemskap sänkte New York-börserna till den lägsta nivån på över tre månader på måndagen.

Ämnen i artikeln:

USA-börs

Nyhetsbyrån Direkt


Dow Jones Industrial Average stängde 1,0 procent ned till noteringen 12.695. S&P 500 backade 1,1 procent till noteringem 1.338, och Nasdaq Composite tappade 1,1 procent till 2.902,6. Omsättningen uppgick till 790 miljoner aktier på New York-börsen och 1,7 miljarder aktier på Nasdaq. Bästa sektor med 0,4 procent ned var kraftbolagen.

Finansbolagen var fortsatt sämsta sektor efter JP Morgans fortsatta kräftgång
till följd av förra veckans tradingförlust. Banken var ned 3,2 procent. Även
övriga storbanker tappade i skuggan av Greklandskrisen, Citigroup mest med 4,1 procent.

”Skrämselfaktorn är definitivt högre. Hela den europeiska politiska situationen
är verkligen i fokus i nuläget. Ingen vet riktigt vad som ska komma att hända,
och marknaden avskyr osäkerhet mer än något annat”, sade Madelynn Matlock, fondförvaltare vid Huntington Asset Advisors i Cincinnati, till Bloomberg News.

Till vinnarna hörde Groupon, som rapporterade strax efter stängning. Aktien var upp 18,5 procent under själva handeln på förväntningar om en stark rapport, och sedan ytterligare några procent i efterhandeln efter att dessa förväntningar besannades. En justerad vinst per aktie på 0:01 dollar väntades för det första kvartalet – utfallet blev det dubbla, visade det sig, och omsättningen var högre än väntat i framför allt USA.

Yahoo steg 2,0 procent sedan vd Scott Thompson deklarerat sin avgång efter att ha ertappats med ett förskönat cv. Ross Levinsohn, chef för globala medier på Yahoo, tar över vd-stolen.

Bäst på storbolagsindexet gick Cisco, +1,2 procent. Bolaget pekas ut av RBC som en av flera möjliga köpare av affärssystemföretaget BMC Software, som steg 8,7 procent.

Bestbuy steg 1,5 procent sedan styrelseordföranden och grundaren Richard Schulze meddelade sin avsikt att avgå efter att ha ertappats med att inför styrelsen ha förtigit sin kännedom om förra vd:ns opassande förhållande med en kvinnlig anställd.

Kosmetikföretaget Avon fortsatte stiga, på måndagen med 3,8 procent, efter att ha sagt att ett svar till budgivaren Coty ska lämnas inom en vecka. Budet höjdes förra veckan till 10,7 miljarder dollar. Börsvärdet är i och med dagens
kursstegring 9,05 miljarder dollar.

På valutamarknaden har euron tappat ned mot 1:28-strecket gentemot dollarn, den lägsta nivån på cirka fyra månader, och på räntemarknaden har räntan på
amerikanska tioåriga statsobligationer tickat ned 6 punkter till 1,78 procent.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera