lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Goldman: ECB höjer 50 punkter även i maj

Publicerad: 1 mars 2023, 08:47

Foto: Shutterstock

Goldman Sachs har höjt sin prognos om toppen för ECB:s styrränta för andra gången på lika många veckor och väntar nu att räntan höjs med 50 punkter även i maj, rapporterar Reuters.


Nyhetsbyrån Direkt


Goldman Sachs trodde tidigare att ECB skulle höja styrräntan med 25 punkter i maj, efter en sannolik höjning med 50 punkter i mars. Och med en väntad höjning med 25 punkter i juni ser Goldman Sachs nu en topp för ECB:s depositränta på 3,75 procent i juni.

Den höjda prognosen motiveras av inkommande data, inklusive överraskande höga preliminära inflationsdata för februari från Frankrike och Spanien, samt kommentarer från ECB:s chefekonom, Philip Lane, om att centralbanken inte kommer att upphöra med räntehöjningarna i närtid.

”Även om en nedtrappning till 25 punkter fortfarande är möjlig i maj så ser vi det inte längre som vår basprognos… och vi behåller vår prognos om att (ECB-rådet) kommer att hålla räntan på toppnivån till det fjärde kvartalet 2024”, skrev Goldman Sachs i ett kundbrev daterat den 28 februari.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera