lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fyra heta fastighetsaktier

Publicerad: 11 augusti 2014, 08:59

Foto: Castellum

Många fastighetsbolag har gått ner under sommaren. Men Nordeas strateger har en fortsatt positiv syn på fastighetssektorn och pekar ut fyra aktier i sektorn som särskilt intressanta.


Nyhetsbyrån Direkt


”Vi ser nedgången som rekyl efter kraftig uppgång och inte fundamentalt driven. Den allmänt svaga börsen under sommaren har riggat till omfattande vinsthemtagningar i sektorn. På toppen i somras innan rekylen hade fastighetsindex stärkts med 26 procent plus utdelningar som i snitt var tre procent. Det var cirka tre gånger mer än börsen trots lägre risk och en rekyl är naturlig”, skriver Nordea-strategerna.

Tvärt emot kursnedgångarna pekar Nordea på att det har kommit bra fundamentala nyheter för sektorn under sommaren.

”Viktigast var givetvis Riksbankens kraftiga räntesänkning i juli som sänker finansieringskostnaderna ytterligare. De långa räntorna har också tappat. Vidare har det kommit bra konjunkturstatistik för den svenska ekonomin. Bland annat har tjänstesektorn varit stark vilket är viktigt för fastighetsbolagen”, skriver Nordea.

Fastighetsrapporterna har också varit bra med kraftiga ökningar av förvaltningsresultaten och höjda fastighetsvärden.

”Bolagen lever fortsatt i den bästa av världar som faktiskt blivit ännu lite bättre under sommaren. Flera av aktierna har emellertid varit riktigt dyra och en avkylning har varit bra”, skriver Nordea.

I Nordeas modellportfölj tar Castellum, Fabege och Kungsleden plats.

”Vi tycker också att Lundbergs är intressant på nuvarande nivåer”, skriver Nordea.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera