lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fördubbling av uppsagda tjänstemän

Publicerad: 8 december 2008, 09:11

Trygghetsrådets statistik för november visar att lågkonjunkturen har fördjupats. Antalet privatanställda tjänstemän som blir uppsagda ökar markant.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Under perioden september till och med november har antalet uppsagda tjänstemän fördubblats jämfört med motsvarande period förra året.

”Fortfarande finns det dock jobb”, skriver Trygghetsrådet, TRR, som samtidigt konstaterar att det börjar ”märkas stora regionala skillnader”.

Under november månad kom det in 1 773 uppsagda tjänstemän till TRR, vilket kan jämföras med 771 personer motsvarande månad förra året.

Under månaderna september till och med november kom det in 4 316 uppsagda tjänstemän, vilket är en ökning med 98 procent jämfört med motsvarande period 2007.

Antalet tjänstemän som kom till TRR under november är den högsta siffran i år och inte sedan februari 2005 har så många sökt hjälp hos TRR. Under lågkonjunkturen 2003 och 2004 sökte i snitt 2 000 tjänstemän varje månad hjälp av TRR.

Hittills i år är månadssnittet 905 personer och för tre senaste månaderna är snittet 1.439. TRR Trygghetsrådet, som ägs av Svenskt Näringsliv och PTK, stöttar uppsagda tjänstemän till nytt arbete.

Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera