onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Finansinspektionen utbildar unga norrlänningar i privatekonomi

Publicerad: 26 augusti 2015, 13:30

Foto: Claudio Bresciani/TT

Finansinspektionen, FI, ska hjälpa till med att utbilda gymnasieelever i Norrland i privatekonomi.


CF

Christer Fälldin


Finansinspektionen ska samarbeta med projektet Ung Privatekonomi som drivs inom ramen för Unga Aktiesparares verksamhet på uppdrag av Aktiefrämjandet.

– FI har ett uppdrag att arbeta med finansiell folkbildning och det är viktigt att nå ut till hela landet. Nu får fler ungdomar i norra Sverige möjlighet till inspiration och utbildning om privatekonomi och sparande, säger Therése Wieselqvist Ekman, projektledare på FI:s konsumentenhet.

Konsumenterna i Sverige saknar ofta kunskaper om begrepp som är grundläggande för att kunna göra medvetna val inom det finansiella området. Information om inflation, ränta på ränta och risk ingår i den insats som Ung Privatekonomi gör i skolorna.

Det ligger i linje med FI:s arbete för att stärka konsumenternas ställning på finansmarknaden och för att öka de finansiella kunskaperna hos konsumenter.

– Att höja ungdomars medvetenhet om de möjligheter och risker som finns när det gäller att påverka sin egen ekonomi är en viktig del i det arbete som vi gör för att höja de finansiella kunskaperna i hela landet, säger Therése Wieselqvist Ekman.

Ung Privatekonomi är ett oberoende projekt som drivs inom ramen för Unga Aktiesparares verksamhet på uppdrag av Aktiefrämjandet.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera