torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Fick pengar tillbaka för inställd konsert

Publicerad: 22 juli 2013, 11:44

Mannen köpte en dyr biljett för att se sin idol Art Garfunkel. Garfunkel dök aldrig upp och nu har biljettstriden avgjots i Allmänna reklamationsnämnden, arn.


FN

Fredrik Nejman


Måns Zelmerlöw och Sarah Dawn Finer i alla är. Det var Art Garfunkel från legendariska Simon & Garfunkel som var affischnamnet vid en konsert i Malmö i höstas.

En man och hans sambo köpte biljetter för 885 kronor. Art Garfunkel dök aldrig upp utan i pausen gavs besekdet att Garfunkel fått en stämbandsförlamning.

Mannen gick till Allmänna reklamationsnämnden och krävde att få tillbaka 75 procent av biljettpriset.

Nu säger Arn att det räcker med 50 procent.

För mycket, tycker Julius biljettservice, som inte tänker följa reklamationsnämndens beslut.

”Vi betalar tillbaka 15 procent i enlighet med den bedömning vi gjort själva”, skriver Julius Malmström till Sydsvenskan.

Julius Malmström menar att Garfunkel bara var en akt av flera. Tre tusen personer såg på konserterna och omkring tio av dem har begärt ersättning – de andra har nöjt sig med erbjudandet om att få rabatt på nästa års ”Night of the proms”.

Det är inte första gången en konsert varit uppe i Allmänna reklamationsnämnden. 2008 klagade flera besökare på uselt ljud under en konsert med Dolly Parton, också den i Malmö. Den gången beslutade arn att de skulle få tillbaka 30 procent av biljettpriset

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera