måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

FI stoppar låneförmedlare

Publicerad: 12 oktober 2015, 06:12

Foto: Fredrik Sandberg/TT

En utredning som initierats av den nya ledningen i låneförmedlaren Trustbuddy indikerar att "allvarliga oegentligheter" har förekommit inom bolaget.


Nyhetsbyrån Direkt


Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Bolagets styrelse har informerat Nasdaq OMX och Finansinspektionen om situationen, och Finansinspektionen har krävt att Trustbuddy upphör med sitt kunderbjudande med omedelbar verkan”, heter det.

Som en följd av ovanstående har bolagets pågående företrädesemission avbrutits.

”Styrelsen kommer att upprätta en kontrollbalansräkning och utvärderar för närvarande alla tillgängliga alternativ för att hitta en hållbar lösning för alla parter”, heter det vidare.

Den pågående utredningen visar bland annat:

* Bolaget har använt långivares kapital i strid mot deras instruktioner, eller utan deras tillåtelse.

”Detta har lett till en differens på 44 miljoner kronor mellan insatt kapital från långivarna och tillgängliga medel på klientmedelskontot”, skriver bolaget.

* Den totala låneportföljen uppgår till cirka 300 miljoner kronor, varav cirka 37 miljoner kronor inte kan hänföras till specifika långivare.

* Nytt kapital som tillförts från långivare har placerats i befintliga lån som omfördelats av bolaget, av vilka en stor andel troligen var förfallna.

”Utredningen indikerar att dessa överträdelser sannolikt har förekommit sedan verksamheten inleddes på Trustbuddys plattform”, skriver bolaget.

Medlemmar ur den tidigare ledningsgruppen som fortfarande är anställda av bolaget har stängts av från sina arbeten medan utredningen fortgår, skriver bolaget.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera