torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Få småföretag har rätt digital kompetens

Publicerad: 22 oktober 2015, 12:25

Foto: Istockphoto

Även om Sverige som land har en hög digital mognad så saknar många mindre företag rätt digital kompetens. Det är något som bland annat kan hejda företagens utlandsexpansion, enligt en rapport från Business Sweden.


NA

Nya Affärer


Enligt rapporten har bara hälften av små- eller medelstora företag rätt digital kompetens. Det beror bland annat på brist på personal med relevant kunskap, och svårighet att finansiera en digital strategi.

– Det är en ledningsfråga att säkerställa rätt digital kompetens i bolaget, och förstå att det är en investering som förr eller senare måste göras för de bolag som vill säkra långsiktig internationell framgång, säger Fredrik Fexe strategichef på Business Sweden, i en kommentar.

Så snart företaget vill sälja på andra marknader än sin hemmamarknad ställs krav på kunskap om lokala förutsättningar, regelverk och preferenser för att komma ut rätt. Inte sällan behöver hela affärsmodellen anpassas för nya digitala förutsättningar, konstaterar Business Sweden i rapporten.

– Svenska företags internationella expansion kräver en genomtänkt strategi för digitala kanaler, säger Mimmi Goude på Business Sweden och författare av rapporten.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera