tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ericsson storhandlar i USA

Publicerad: 14 juni 2011, 13:11

Ericsson förvärvar amerikanska Telcordia, som levererar driftstöds- och affärsstödssystem för operatörer. Köpeskillingen uppgår till 1,15 miljarder dollar kontant.

Ämnen i artikeln:

Ericsson

ME

Magnus Eriksson


Ericsson förvärvar amerikanska Telcordia, som levererar driftstöds- (OSS) och affärsstödssystem (BSS) för operatörer. Köpeskillingen uppgår till 1,15 miljarder dollar kontant.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Telcordia omsatte 739 miljoner dollar enligt det senaste årsbokslutet, 31 januari 2011. Bolaget utvecklar programvara och tjänster för mobil-, bredbands- och företagskommunikation. Förvärvet innebär att 2.600 anställda flyttar över till Ericsson.

Transaktionen förväntas avslutas i fjärde kvartalet 2011 med full effekt första kvartalet 2012. Affären väntas bidra till Ericssons vinst per aktie tolv månader efter slutförandet av transaktionen.

OSS/BSS-marknaden för mjukvara och systemintegration värderas till cirka 35 miljarder dollar (2010) med en förväntad årlig tillväxttakt på mellan 6 och 8 procent 2010 till 2013. I tillägg till detta finns det en attraktiv marknad för utkontraktering och så kallade managed services som växer lika mycket som har en tillväxttakt i samma spann, heter det i pressmeddelandet.

Säljare är Providence Equity Partners, LLC och Warburg Pincus.

Telcordia gjorde ett rörelseresultat på 184 miljoner dollar för det senast avslutade räkenskapsåret, enligt vad Ericssons vd Hans Vestberg uppger till Nyhetsbyrån Direkt.

Hans Vestberg anger inte huruvida Telcordias omsättningstillväxt kommer att ligga i linje med de 6-8 procent som Ericsson anger att marknaden i stort växer med, men säger att ambitionen är att överträffa detta.

Ericsson är redan i dag verksamt inom Telcordias segment, OSS/BSS-lösningar, men Telcordia har enligt Hans Vestberg flera produkter som inte finns i Ericssons produktportfölj.

Dessutom kompletterar bolagen varandra geografiskt.

”De är starka i Nordamerika, men inte utanför. Vi vill ta produkten och sälja på alla de marknader vi finns på”, säger Hans Vestberg.

Den kraftiga tillväxten för OSS/BSS-segmentet tillskriver Hans Vestberg ökande komplexitet i näten, med fler och fler olika produkter som samsas om utrymmet:

”Man måste bli snabbare och snabbare på att lösa olika problem i näten”, säger han.

DIREKT

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera