lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dubaibörsen stiger 10 procent

Publicerad: 14 december 2009, 07:49

Regeringen i Dubai meddelar ska betala 4.1 miljarder dollar för att täcka skulder hos hos en fastighetsutvecklare. Enligt AFP handlar det om obligationer som förfaller i dag. Dubaibörsen steg med 10,1 procent vid öppnandet.

Ämnen i artikeln:

DubaiDubaibörsen

JO

Jonas Ohlin


Regeringen i Dubai meddelar att man ska betala 4.1 miljarder dollar för att täcka skulder hos fastighetsutvecklaren Nakheed. Enligt AFP rör det sig om obligationer som förfaller i dag.

Dubaibörsen steg med 10,1 procent vid dagens öppnande, rapporterar AFP.

Åtgärden har möjliggjorts genom att regeringen i Abu Dhabi bestämt sig för att stödja sin granne med 10 miljarder dollar.

Världens finansmarknader fick frossa då Dubaibörsens DFM-index i slutet av förra månaden föll 12,5 procent inom loppet av två dagar. Den kraftiga nedgången var framför allt en reaktion på att konglomeratet Dubai World bett om skuldsanering och betalningsuppskov från långivare till maj 2010.

Johan Javéus, analytiker på SEB, bedömer att räddningsaktionen innebär slutet för den oro kring Dubai som pressat världens finansiella marknader de senaste veckorna.

– Det skulle jag säga. Det finns ju fler obligationer som kommer att förfalla längre fram, men jag tror inte att marknaden kommer att oroa sig för den biten speciellt mycket, säger han.

Beskedet väntas påverka Stockholmsbörsen positivt när handeln inleds klockan 9.00.

– Ja, det skulle jag tro. Nu har ju Dubaioron kanske klingat av lite sedan det här exploderade i slutet av förra månaden. Men vi har ju sett att till exempel börserna i Kina svängde runt på det här beskedet.

TT

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera