tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dollarn rekordlåg mot euro

Publicerad: 27 februari 2008, 07:31

Euron har stärkts till en ny rekordnivå mot dollarn. Det fortsatta dollarraset kom efter statistik som stärker bilden av att USA är inne i eller på väg in i en recession. Men USA:s president George W Bush är av motsatt åsikt.


CF

Christer Fälldin


– Vi är inte i en recession. Jag tror inte att vi kommer att hamna i en recession. Vi befinner oss i en nedgång, och det är skillnad. Det är ingen tvekan om att det lättar nu, sade Bush i en intervju med American Urban Radio Networks.

Sedan beskrev presidenten jobbtillväxten efter det att han tillträdde i januari 2001, men tillstod att ekonomin går igenom cykler och att frågan är hur man ska handskas med den nedåtgående spiralen.

– Jag har tilltro till vår ekonomi, sade Bush.

Presidenten påminde om sådant USA gått igenom sedan han tillträdde: recession, ett angrepp (11 september 2001), företagsskandaler, stora naturkatastrofer, höga oljepriser och krig. Ändå har USA haft 52 månader av oavbruten tillväxt och det är ett talande bevis på det amerikanska folkets förmåga att komma igen, menade Bush.

På tisdagskvällen kostade en euro 1:50 dollar vilket var nytt rekord.

När den gemensamma europeiska valutan lanserades i början av 1999 var priset 1:17 dollar för en euro. Några år senare, när den nya valutan kom i fysisk form 2002, talades det om kris för EU-valutan då man bara fick 0:89 dollar för en euro.

(TT)

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera