onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Det är inte över än

Publicerad: 19 mars 2012, 10:44

Det är inte över förrän det är över. Det konstaterar Citibank i sin syn på de europeiska börserna ur ett tekniskt perspektiv. Banken tror på fortsatt underprestering från Europa i relation till USA.

Ämnen i artikeln:

S&P 500

LS

Love Samson


I marknadsbrevet ”CitiFX Technicals”, som är inriktat på teknisk analys, och ges ut av Citibank, delger banken sin syn på de europeiska börserna och euron för det kommande året.

Enligt Citibank ska man följa det tyska aktieindexet DAX och även ration mellan DAX och amerikanska S&P 500 för att få insikt i troliga scenarion på börsen.

Banken målade tidigare ut ett första scenario där DAX skulle ha toppat strax under 7 000 men målade samtidigt ut ett andra scenario där indexet stiger upp till de gamla topparna innan osäkerhet träder in igen.

Efter en snabb titt på grafen så ser vi nu att det första scenariot visade sig vara fel. Vi befinner oss nu i läge att testa det andra scenariot.

Enligt Citibank bör en varningsflagga hissas vid dessa nivåer runt de gamla topparna. Banken räknar med att momentum kommer att vända och att indexet faller ”aggressivt” i en rörelse som kan ta oss ned under 6 000-nivån.

Mäter man DAX mot S&P 500 över en 20-årsperiod har DAX alltid underpresterat under 3-4 år efter att ha noterats runt höga nivåer över 5 (det är tal om skarpa nedgångar i ration). En nivå som träffades under 2010/2011.

Sammanfattningsvis finner Citibank, föga överraskande, att trenden fortsätter med underpresterande europeiska börser i förhållande till de amerikanska börserna och att det finns en överhängande risk för att börserna etablerat toppar inför skarpare rörelser nedåt igen.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera