onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Därför stiger SKF

Publicerad: 8 mars 2012, 10:59

SKF-aktiens uppgång på torsdagen är inte orimlig mot bakgrund av vd Tom Johnstones optimistiska uttalanden om konjunkturbilden enligt en artikel i torsdagens Dagens Industri, men det är snarare tonfallet än hårda fakta som är det nya.

Ämnen i artikeln:

SKF

Nyhetsbyrån Direkt


Den bilden ger analytiker som Nyhetsbyrån Direkt varit i kontakt med.

”Det är en positiv underton i artikeln och det tolkas nog som att det gått bra under den första delen av året. Han ändrar inte sin guidning, men marknaden tror säkert att det går lite bättre i Europa än man vågat hoppas”, säger en analytiker.

Mot den bakgrunden är det inte förvånande att SKF-aktien för dagen går bättre än marknaden generellt, menar analytikern.

En annan analytiker konstaterar att det var tre tydligt positiva signaler i Tom Johnstones kommentarer.

”Eurokrisen förbättras, Kina tar fart inom järnvägssidan och Nordamerika går starkt, det är positivt”, säger han, men påpekar också att bolaget gav ett liknande budskap vid den senaste kvartalsrapportpresentationen.

”Artikeln visar att det i alla fall inte blivit sämre än väntat, men så mycket nytt är det inte”, tillägger analytikern.

SKF B handlades vid 11.40-tiden till 166:20 kronor, en uppgång med 5,4 procent för dagen. Verkstadsbolagen steg dock överlag. Sandvik var upp 4,2 procent, Hexagon 4,4 procent och Alfa Laval 2,4 procent.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera