torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dags för en sista rekyl

Publicerad: 28 november 2011, 07:01

Marknaderna befinner sig nu på avgörande nivåer, de stora spänningspunkterna. Det är dags för en sista rekyl innan raset kommer, skriver VA Börs Love Samson.

Ämnen i artikeln:

MorgonrapportVA börs

LS

Love Samson


Stockholm steg svagt i fredags, Europa steg på bred front och USA föll svagt.

Dollarn steg stabilt mot både kronan och euron. Utbrott i USDSEK.

Råvarumarknaden steg på bred front.

Volatilitetsindex VIX steg svagt.

Fredagens handel lämnade de flesta marknader på sina viktiga spänningspunkter i form av ”stöd” och ”motstånd”, precis som vi haft som målområde i första hand. Börserna var ner och testade stöden, men handlades upp en aning. Det kan alltså vara så att det nu är dags för den hackiga handel som vi varnat för i tidigare analyser.

En sådan handel kommer sannolikt att trigga ännu en rekyl, vilken sedan bör övergå i ett fall och ett fall långt ned under stödnivåerna. Vi fick ett utbrott i USDSEK i fredags medan EURUSD fortfarande handlas på sin spänningspunkt. Börserna likaså. Detta betyder att utbrottet i USDSEK inte bekräftats och därför bör betraktas kritiskt.

Läget just nu är alltså: Dags för en sista rekyl innan nästa ras kommer eller dags för ras. Det förstnämnda scenariot är i dagsläget det troligaste. Avvakta alltså fortsatta rörelser inför ett återupptagande av den fallande trenden.

OMX

OMXSPI +0.33 procent

OMXS30 +0.31 procent

Stockholm steg svagt i fredags. Det tekniska läget är oförändrat. Stort motstånd är: OMXSPI 335 och OMXS30 1 050. Stora stödnivåer är OMXSPI 270 och OMXS30 860 (Graf). Se denna analys.

USA

DJIA -0.23 procent

S&P 500 -0.27 procent

NASDAQ comp -0.75 procent

USA-börserna var öppna halvdag i fredags. Det tekniska läget är oförändrat. Större stödnivåer är: 10 600 för Dow, 2 350 för Nasdaq och 1 120 för S&P 500. Större motstånd är: 12 400-12 800 för Dow, 2 750-2 880 för Nasdaq och 1 300-1 360 för S&P 500 (se graf).

Olja

Oljan föll stabilt i går. Brentspotten noterades ned -1.07 procent och WTI Crude-spotten noterades upp +0.10 procent. Det tekniska läget är oförändrat. Oljan fortsätter att falla. (se graf).

Guld och Silver

Ädelmetallerna föll. Guldspotten noterades ned -0.74 och silverspotten noterades ned -2.13 procent. Det tekniska läget är i princip oförändrat. Fortsatt fall för både guld och silver. Se tidigare analys.

Koppar

Kopparn noterades runt nollstrecket. För detaljerad information se vår tidigare analys.

Dollar, euro och SEK

Dollarn steg stabilt mot både kronan och euron i fredags. USDSEK noterades upp +1.12 procent och EURUSD noterades ned -0.79 procent. Vi fick ett utbrott i USDSEK på 6.95. EURUSD närmar sig 1.32. Se tidigare analys.

S&P 500 VOLATILITY INDEX

VIX steg svagt med +1.44 procent.

Veckans klassiska investerarcitat

“Look at market fluctuations as your friend rather than your enemy; profit from folly rather than participate in it” – Warren Buffett

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera