torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Coinbase varnar för ”kryptovinter”

Publicerad: 14 juni 2022, 12:57

Foto: Shutterstock

Kryptobörsen Coinbase säger upp 18 procent av sina anställda, enligt ett e-postmeddelande sänt till bolagets anställda på tisdagen. Det rapporterar CNBC.


Nyhetsbyrån Direkt


Bolagets vd Brian Armstrong hänvisar i brevet till en potentiell recession, ett behov av att begränsa kostnaderna och riskerna med att växa alltför snabbt i en uppåtgående marknad.

”Vi tycks vara på väg in i en recession efter en mer än tioårig ekonomisk boom. Även om det är svårt att förutspå ekonomin eller marknaderna, planerar vi alltid för det värsta så att vi kan driva verksamheten under alla förutsättningar”, kommenterade Coinbase-vd:n.

Coinbase har i dagsläget cirka 5.000 heltidsanställda och uppsägningarna skulle alltså beröra omkring 1.100 personer. Brian Armstrong skrev i meddelandet till de anställda att en ekonomisk recession skulle kunna påverka kryptomarknaden särskilt hårt.

”En recession skulle kunna leda till ännu en ‘kryptovinter’, och skulle kunna pågå en längre tid”, skriver han och tillade att tidigare ”kryptovintrar” har resulterat i en betydlig nedgång i handelsaktiviteten med kryptovaluta.

Beskedet om uppsägningar är det senaste i en rad av alltmer dystra tongångar från företaget. Från början var beskedet att Coinbase skulle pausa nyanställningar och två veckor senare uppgav företaget att nyanställningsstoppet skulle gälla för ”överskådlig framtid”. Tidigare i år var budskapet från Coinbase i stället att företaget planerade att nyanställda 2.000 personer.

”Våra personalkostnader är alltför höga för att effektivt hantera denna osäkra marknad. Även om vi försökt göra vårt bästa för att hamna rätt, står det nu tydligt för mig att vi har överanställt”, skrev Brian Armstrong.

Coinbase-aktien har hittills i år fallit 79 procent, samtidigt som den mest handlade kryptovalutan bitcoin förlorat 53 procent av sitt värde under året. Under förra kvartalet rapporterade Coinbase en nedgång i antalet användare och en minskning av intäkterna med 27 procent. Den största delen av bolagets intäkter kommer från transaktionsavgifter.

Strax efter klockan 14.40 svensk tid hade Coinbase backat drygt 5 procent i den amerikanska förhandeln.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera