söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Chihuahuan kostar en miljon

Publicerad: 13 maj 2008, 12:31

De är små men kostar stora summor pengar. Chihuahuan toppar listan över de hundar som är dyrast att äga. Omkring en miljon kronor kostar den dyraste hundrasen att äga räknat på ett helt hundliv.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Paris Hilton och Britney Spears är båda chihuahuaälskare och den lilla bärbara hunden har fått ett rejält uppsving de senaste åren även i Sverige. Vanligast är den i kvarteren kring Stureplan i Stockholm.

Men enligt den brittiska tidningen Daily Mail är Chihuahuan inte bara superpopulär, den är också extremt dyr i drift. Enligt tidningens beräkningar ska en hundägare i snitt göra av med över 6000 pund per år på sin lilla jycke och med en beräknad livstid på 13 år blir summan kring miljonen räknat i svenska kronor. Lyxhundmat, designade hundkläder, juveler och veterinärkostnader är sådant som får notan att skena iväg.

Chihuahuaägarna är de som spenderar mest pengar på sina älsklingar, men även hundägare generellt bränner mycket pengar på sina hundar. I snitt gör husse och matte av med omkring 28 000 kronor per år.

JONAS OHLIN, PRIVATA AFFÄRER

Fakta: så mycket gör hundägarna av med i snitt på sin hund:

De dyraste raserna:
Chihuahua 1 038 000 kronor
Greyhound 968 700 kronor
Mastiff 954 900 kronor

De billigaste raserna:
Labrador 354 400 kronor
Spaniel 314 600 kronor
Jack Russel 308 000 kronor

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera