lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bud på Ticket

Publicerad: 5 januari 2010, 12:08

Tickets huvudägare Braganza lägger ett bud på 7 kr per aktie i bolaget. Det innebär en premie på omkring 20 procent.

Ämnen i artikeln:

Handelsstopp

Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Tickets aktie handelsstoppades vid halv elvatiden efter att kursen stigit med över 20 procent. Handeln återupptogs strax efter klockan 12 i samband med att budet offentliggjordes.

Braganza innehar 32 procentav aktierna i Ticket och offentliggör därför enligt reglerna om budplikt ett erbjudande till övriga aktieägare i Ticket.

Budpremie på 20 procent

Erbjudandepriset motsvarar en premie om 20,7 procent jämfört med sista betalkursen den 4 januari 2010 och 24,0 procent jämfört med den volymvägda genomsnittliga betalkursen på NASDAQ OMX under tio handelsdagar före offentliggörandet av erbjudandet.

”Ägarbilden i Ticket är relativt koncentrerad där de tre störstaaktieägarna innehar cirka 48,4 procent. Vidare har handeln i Ticket-aktien präglats av låg likviditet. Erbjudandet ger de aktieägare som önskar sälja en möjlighet att göra detta under ordnade former”, skriver Braganza i pressmeddelandet.

Anmälningsperioden börjar första veckan i februari och avslutas veckan som inleds med den 8 mars.

Hoppas äga större delen av bolaget

Braganza har varit huvudaktieägare i Ticket sedan den 17 maj 2009 då Braganza förvärvade de aktier i Ticket som innehades av det isländska bolaget Fons HF:s konkursbo.

– Vi tycker att budpremien är bra. Aktien har haft en kraftig kursuppgång och vi menar att alla aktieägare får bra betalt med en premie på cirka 25 procent. Vi har redan fått många aktier och är positivt inställda till att vi kan få en stor del av bolaget, säger Braganzas styrelseordförande Per G Braathen till Nyhetsbyrån SIX.

– De 7 kronor vi erbjuder kommer inte höjas. De som vill sälja för 7 kronor per aktie till oss får sälja. Det är det slutliga budet och det vi anser att bolaget är värt, säger han.

Braganzas styrelseordförande säger att de inte i förväg undersökt intresset bland övriga aktieägare.

– Vi har haft kontakt med aktieägare sedan budet offentliggjordes idag, men vi har inte förhört oss tidigare. Men nu köper vi alla aktier vi kan få. Fördelen för de som säljer nu är att de får likvid direkt. Om de väntar så får de likvid först i mars, säger styrelseordföranden.

Anledningen till att budet kom idag var begränsningar för storägare och styrelsemedlemmar.

– Vi har stora begränsningar på när vi kan komma med bud i och med att vi är en stor aktieägare och dessutom sitter i styrelsen. Det fanns ett fönster fram till den 12 januari och det utnyttjade vi, säger Per G Braathen till Nyhetsbyrån SIX.

– Vi hade bara fyra till fem dagar på oss nu och annars skulle vi fått vänta länge till, säger han.

– Vi är redan stor aktieägare och det kan inte vara någon stor överraskning att vi var intresserade av fler aktier, säger Braganzas styrelseordförande till SIX

PRIVATA AFFÄRER och Nyhetsbyrån SIX

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera