söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bred uppgång på Stockholmsbörsen

Publicerad: 19 mars 2010, 12:44

Stockholmsbörsen handlades fortsatt högre i den tidiga eftermiddagshandeln på fredagen. Även de ledande Europabörserna handlades högre på bred front.

Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

AB

Anna Blomén


I New York avslutade börserna uppåt på torsdagskvällen och Dow Jones-index steg för åttonde dagen i rad.

SIX Generalindex var klockan 13.05 upp med 0,6 procent till 312 medan OMXS30-index steg med 0,7 procent till 1.026. Omsättningen var 6,3 miljarder kronor.

Bland de mest handlade aktierna ökade Volvo 2,2 procent, SCA steg 1,7 procent och SEB avancerade 1,9 procent.

SkiStars rapport visade på att intäkterna steg med tre procent och resultatet före skatt ökade med fyra procent i det snörika andra kvartalet, december-februari. Rörelsemarginalen var hela 50 procent. Tidvis sträng kyla har påverkat resultatet negativt. Den extra vecka 53 innebär att SkiStar tappar sex starka försäljningsdagar i vecka 9 som i år hamnar i det tredje kvartalets resultat. Bokningsläget för resterande delen av vintersäsongen är 10 procent bättre än föregående år. Aktien sjönk 3,0 procent till 138,25 kronor.

SAS ger ut ett konvertibelt obligationslån om 1,42 miljarder kronor. Lånet förfaller till betalning under 2015 och räntan beräknas hamna mellan 7,50 till 8,50 procent. Aktien ökade 1,8 procent till 2,78 kronor. Scania planerar att gå in på den indiska marknaden, skrev tidningen The Economic Times och citerade en ledande befattningshavare inom Scania. Aktien steg 0,9 procent till 118 kronor.

Elanders reviderade ned sitt resultat för 2009. Resultatet före skatt påverkas negativt med ytterligare 16 miljoner kronor. Orsaken är bland annat en pågående skatterevision i Ungern. VD Magnus Nilsson sade dock till Nyhetsbyrån SIX att han tror på en successiv förbättring under året på vissa håll. ”Det vi har sett i början av 2010 är att det varit ganska svagt i januari, framförallt hos våra större industrikunder, men vi har sett en liten ökning i februari. Vi har en förhoppning och tro att det kommer att bli bättre och bättre under året men att det kommer ta lite längre tid än beräknat innan konjunkturen återhämtar sig, vilket självklart påverkar oss”, sade bolagets VD Magnus Nilsson till SIX. Aktien ökade 0,7 procent till 31,20 kronor.

SIX

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera