måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Börsras i Kina

Publicerad: 12 november 2010, 07:10

Indexen på de ledande asiatiska börserna sjönk på fredagen efter spekulation om att Kina ska höja räntan ytterligare för att stävja inflationen. Shanghaibörsen sjönk hela 5,4 procent.

Ämnen i artikeln:

ShanghaiSensex

– Oro för ytterligare åtstramningar i Kina är huvudanledningen till nedgången i regionen i dag, sade Tim Leung, förvaltare på IG Investment i Hongkong, till Bloomberg News.

På torsdagen visade statistik att Kinas inflation steg oväntat mycket till 4,4 procent i oktober samtidigt som resterande del av det månatliga kinesiska statistikbatteriet visade på god fart i ekonomin.

– Det talas om en räntehöjning i helgen, vilket är ganska sannolikt givet att inflationen accelererar, sade Wu Kan, förvaltare på Dazhong Insurance, till Bloomberg News.

Industrial & Commercial Bank of China, världens största bank, tappade 3,8 procent och Bank of China backade 3,1 procent. China Citic Bank sjönk 4 procent.

Jiangxi Copper föll 6 procent och Aluminium Corp of China var 5,8 procent ned. Kopparpriset sjönk kraftigt i Shanghai efter att ha noterat en rekordnotering på torsdagen. Andra basmetaller föll också.

Petrochina steg 0,8 procent på spekulation om att den kinesiska regeringen ska genomföra förändringar så att inhemska bränslepriser ska följa globala energipriser.

Marknadstemperatur ca kl 07.45 =======================================
Nikkei 225 -1,4%
Topix Tokyo -1,1%
Hongkongs Hang Seng -1,7%
China Shanghai Composite -5,4%
China Shenzhen Composite -5,8%
Australiens S&P/ASX 200 Index -0,8%
Singapores STI -1,3%
Sydkoreas Kospi -0,1%
Taiwans Taiex -1,4%
Indiens BSE Sensex -0,9%

DIREKT

Direkt publicerat:2010-11-12 07:52:13

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera