lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Börsen backar efter midsommarfirandet

Publicerad: 23 juni 2008, 11:20

Stockholmsbörsen backade i den inledande handeln på måndagen sedan handeln återupptagits efter midsommarfirandet.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Klockan 10.25 var OMXS30 0,9 procent lägre till noteringen 925,9. Omsättningen uppgick till 4,2 miljarder kronor.

Bakom nedgången låg fallande börser globalt under fredagen då flera av de ledande indexen i både USA, Europa och Asien nådde tremånaderslägsta. Ett stigande oljepris och fortsatt oro för finansbolagen sänkte sentimentet.

I den inledande handeln på måndagen rekylerar dock Europabörserna upp något efter fyra dagar i rad av nedgång och det begränsade fallet i Stockholm.

De svenska storbankerna fortsatte att backa även om de återhämtat delar av de nedgångar som var direkt efter öppningen. SEB A tappade 0,2 procent till 118:50 kronor, Swedbank A sjönk med 0,8 procent till 127 kronor, SHB A var 1,0 procent lägre till 146:50 kronor och Nordea backade med 0,9 procent till 87:70 kronor. Deutsche Bank har sänkt riktkurserna för bankerna under morgonen. För Nordea har riktkursen sänkts till 8:70 euro, från tidigare 9:30 euro och Swedbank sänktes till 154 kronor, från tidigare 166 kronor. Rekommendationen behåll upprepades dock för båda aktierna. Vidare har Handelsbanken fått sin riktkurs sänkt till 163 kronor, från tidigare 175 och för SEB sänktes riktkursen till 142 kronor, från tidigare 152 kronor.

Teliasonera var 0,5 procent ned till 53:50 kronor. France Telecom vill avsluta osäkerheten kring det eventuella köpet av Teliasonera den här veckan, skriver La Tribune, enligt Bloomberg News. Orsaken till att France Telecom vill avsluta affären är att företagets aktiekurs fallit sedan den 16 april då erbjudandet först blev känt.

Mot strömmen gick SSAB A med en uppgång på 2,2 procent till 208 kronor med stöd av att Goldman Sachs återupptagit bevakningen av aktien och satt rekommendationen köp. SAAB B steg med 1,9 procent till 159:50 kronor. Dels har bolaget inlett ett samarbete med amerikanska Sensis Corp avseende Saabs radarsystem Giraffe. Enligt fredagens upplaga av Dagens Industri slutförhandlar också Saab om en försäljning av dotterbolaget Saab Space och bolagets vd Erik Löwenadler räknar med att affären blir klar inom någon månad.

Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera