tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Blandat på börserna i Asien

Publicerad: 17 november 2011, 07:10

Börserna i Asien visade en blandad utveckling under torsdagen. En fortsatt osäkerhet om utvecklingen i de skuldtyngda euroländerna, liksom lägre utsikter för en mildare kinesisk penningpolitik, gjorde investerarna försiktiga.

Ämnen i artikeln:

AsienAsienbörserna

Nyhetsbyrån Direkt


Vid klockan 7.35 var det regionala indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, oförändrat.

Den osäkra situationen i Europa var fortsatt i huvudsak en humörsänkare för börsaktörerna, även om onsdagen bjöd på en ny italiensk regering och ett bekräftat förtroende för Greklands nytillträdde premiärminister Lucas Papademos.

”Problemet ligger hos den europeiska banksektorn. Någonting måste ske vad gäller hanteringen av problemet med statsskulderna, annars är jag rädd att aktieindexen tar sig ned på bottennivåer igen”, sade Khiem Do, strategichef hos Baring Asset Management i Hongkong, till Bloomberg News.

Den fortsatta oron för utvecklingen i Europa tyngde återigen exportorienterade bolag med hög andel av försäljningen i Europa.

Esprit Holdings var ned 4,5 procent i Hongkong och Nissan Motor backade 1,3 procent i Tokyo.

Kinas centralbank sade sig inte vara redo att släppa på kontrollen över inflationen med hänvisning till att inflationsutvecklingen ännu inte visat tillräcklig stabilitet.

Beskedet bidrog till sänkta kurser för de kinesiska bankerna. Industrial and Commercial Bank of China var ned 1,3 procent och Bank of China tappade 2,2 procent i Hongkong.

Även den kinesiska fastighetssektorn tog stryk av de brustna förhoppningarna om en mildare kinesisk penningpolitik. Sämst gick det för China Resources Land som var ned 3,8 procent.

WTI-oljan höll sig kvar över 100 dollar per fat, vilket höll de asiatiska oljeaktierna på plus. Japans största oljebolag Inpex steg 1,2 procent i Tokyo och Cnooc var upp 0,5 procent i Hongkong.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera