söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Blandad kompott i Asien

Publicerad: 14 maj 2008, 07:16

Rörelserna på de ledande asiatiska börserna var blandade på onsdagen. Banksektorn drev kurserna nedåt på förnyad oro över att kreditförlusterna kommer att öka.


Magnus Gustavsson

magnus.gustavsson@privataaffarer.se


Sett till hela regionen var indexet MSCI Asia Pacific ned 0,2 procent.

– Det finns betänksamheter om huruvida den globala kreditkrisen verkligen är löst. Förtroendet återhämtar sig sakta men marknaderna har tagit sig upp från bottennivåerna och det är svårt att driva dem över gällande nivåer, sade Beat Lenherr vid LGT Capital Management i Singapore, till Bloomberg News.

Mitsubishi UFJ Financial Group var ned 2,6 procent i Tokyo efter att tidningen Mainichi skrivit att banken kan komma att rapportera en förlust på cirka 300 miljarder yen (cirka 2,9 miljarder dollar). Sumitomo Mitsui Financial Group, japans näst största bank, var ned 1,2 procent.

Jordbävningen i Kina påverkade försäkringsbolagen i regionen och China Life Insurance sjönk 2,3 procent och Ping An Insurance Group var ned 3,2 procent.

Pioneer sjönk 17 procent efter att bolaget meddelat att nettoförlusten för helåret som avslutas i mars 2009 kommer att uppgå till 19 miljarder yen på grund av omorganiseringar av bolagets elektronikverksamhet. Gruvjätten BHP Billiton steg 5 procent i Sydney på spekulationer om att Chinalco (Aluminium Corporation of China) planerar att köpa en andel i bolaget.

Branschkollegan Rio Tinto var upp 4,6 procent efter att BHP Billitons vd Marius Kloppers sagt att han inte utesluter en eventuell höjning av budet på Rio Tinto.

(Nyhetsbyrån Direkt)

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera