söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Biotages lönsamhet störtdök under första kvartalet

Publicerad: 27 april 2023, 12:15

Foto: Getty Images

Bioteknikbolaget Biotage redovisar ett rörelseresultat på 54 miljoner kronor under första kvartalet (96). Nettoomsättningen uppgick till 361 miljoner kronor (396).

Ämnen i artikeln:

Biotage

Nyhetsbyrån Direkt


Resultatet efter skatt låg på 43 miljoner kronor (71).Biotage nettoomsättning minskade organiskt med 13 procent under första kvartalet 2023. Resultatet försämrades, och rapporterad och justerad rörelsemarginal blev 14,8 procent (24,9) respektive 19,8 procent (26,3).

”Självklart tar vi försämrad tillväxt och lönsamhet på största allvar. Vi arbetar med effektiviseringar och allokering av resurser på bästa vis”, skriver vd Tomas Blomqvist i delårsrapporten.

Flera av Biotages affärsområden utvecklades väl under kvartalet, enligt vd.

”I likhet med andra aktörer påverkades vi av marknadens fokus på kassaflöde och rörelsekapital. Utvecklingen tyder på att många kunder skjuter upp inköp till senare”, skriver bolaget.

De delar som gick sämre är Biotage europeiska så kallade scale up-affär med lipidrening kopplad till tillverkningen av mRNA-vacciner mot covid-19 samt kontraktstillverkning i Kina.

”Tillsammans med ledningen i Kina arbetar vi hårt för att komplettera den sviktande kontraktstillverkningsmarknaden genom ökat fokus i andra kundsegment”, skriver bolaget.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera