onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bioinvent rusar på Pfizer-avtalet

Publicerad: 27 december 2016, 09:40

Foto: istockphoto

Bioinvents avtal med Pfizer ger anledning till höjt motiverat värde. Det skriver Redeye i en analysuppdatering. I basscenariot höjs motiverat värde till 5,60 kr per aktie, från tidigare 3,50 kr. På börsen rusade aktien över 25 procent på tisdagsmorgonen.

Ämnen i artikeln:

BioinventPfizerRedeye

Nyhetsbyrån Direkt


För ”bear case”-scenariot sker i Redeyes analys en höjning till 2,20 (1,50) kr och ”bull case”-scenariot höjs till 11 (10) kr.

”Trots den kraftiga kursuppgången för aktien efter att Pfizer-avtalet tillkännagavs anser vi att förväntningarna i marknaden är fortsatt försiktiga”, skriver Redeye vidare.

Redeye bedömer samtidigt att det tar minst tre till fem år innan projekt inom samarbetet kan avancera till kliniska studier. Som främsta katalysatorer för de kommande sex till tolv månaderna lyfts nya samarbetsavtal, framskridanden i partnerprojekt så att de genererar intäkter. Vidare att ett nytt projekt tas in i preklinisk fas (OX40).

Bioinvent stiger över 23 procent under förmiddagshandeln. På en vecka har aktien lyft över 50 procent sedan avtalet med Pfizer annonserades den 21 december.

Redeyes analyser ingår i ett koncept där berörda bolag betalar analyshuset för bevakning och för analyser. Analytikern Klas Palin äger aktier i Bioinvent.

BioInvent är ett bioteknikföretag fokuserat på forskning och utveckling av nya immunreglerande antikroppar för behandling av cancer.

Enligt villkoren i avtalet kommer Pfizer inledningsvis att betala Bioinvent 10 miljoner dollar, inklusive en initial licensavgift, initial forskningsfinansiering, och en investering om 6 miljoner dollar i nya aktier i Bioinvent till en teckningskurs om 2,56 kr per aktie.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera