torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bemanning mot strömmen i portföljen

Publicerad: 24 juni 2022, 06:23

Foto: Shutterstock

Det är fortsatt dystert på börsen men ett bemanningsbolag gick mot strömmen och steg rejält den senaste veckan. Här är veckans sammanfattning av portföljbolagens utveckling.


Marcus Fridell

marcus.fridell@privataaffarer.se


Det har varit blandat utveckling i portföljen den senaste veckan när Stockholmsbörsen fortsatt nedåt till nytt årslägsta och den lägsta nivå sedan november 2020.

Bäst har det gått för Wise Group som har stigit med 11,7 procent. Även Studsvik har gått förhållandevis bra och stigit med 1,9 procent. Kärnkraftskonsulten lär ha stärkts på beskedet att den svenska regeringen har öppnat för ny kärnkraft. Även i Tyskland har debatten om kärnkraft väckts till liv till följd av kriget i Ukraina.

Kindred har förlorat sin överklagan mot den norska lotterimyndigheten Lottstift och uppmanas lämna den norska marknaden. Kindred kommer dock att fortsätta driva rättsfrågan. Aktien har backat med 7,9 procent på en vecka.

Extra svagt har det gått för Resurs och Nimbus som backat med 15 respektive 16 procent den senaste veckan. Resurs har fått en sänkt rekommendation från DNB från köp till behåll med riktkursen 25 kr. Nimbus backat utan några betydande nyheter.

Beijer Electronics har backat med 3 procent utan bolagsspecifika nyheter och Inwido med drygt 7 procent.

Vår likviditetsplacering i APAC har stigit med 0,4 procent.

Tabellen som hör till artikeln kan inte längre visas.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera