torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Balder tog in nästan 3 miljarder

Publicerad: 24 november 2020, 06:50

Den riktade emission som Balder aviserade efter börsstängning på måndagen gjordes till kursen 453 kronor. Fastighetsbolaget kommer emittera 6,5 miljoner B-aktier och kommer därmed att tillföras cirka 2.945 miljoner kronor.


Nyhetsbyrån Direkt


Det framgår av ett pressmeddelande från Balder vars B-aktie stängde på 475:60 kronor på måndagen. Rabatten blev därmed 4,75 procent.

Tecknare i emissionen är ”ett stort antal” svenska och internationella institutionella investerare, skriver bolaget. Nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 3,6 procent i förhållande till antalet aktier.

”Balder bedömer att förutsättningarna i närtid är mycket goda för att skapa värdehöjande investeringar genom både förvärv och investeringar i befintliga fastigheter”, skrev Balder som motivering i måndagens förhandsbesked.

”Samtidigt beräknar Balder att under fjärde kvartalet 2020 och under 2021 påbörja byggnation av 3.500 till 4.000 lägenheter. I syfte att både kunna tillvarata sådana investeringsmöjligheter och samtidigt upprätthålla en god finansiell ställning och åtnjuta en fortsatt effektiv finansiering har Balder beslutat att utreda förutsättningarna för Nyemissionen”, skrev bolaget vidare.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera