tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Amasten lägger bud på SSM

Publicerad: 14 oktober 2020, 05:43

Foto: Tomas Oneborg /TT-SvD

SSM har mottagit ett uppköpserbjudande från Amasten. Det framgår av ett pressmeddelande. Amasten äger för närvarande cirka 29,6 procent av aktierna och rösterna i SSM.

Ämnen i artikeln:

SSM Holding AB

Nyhetsbyrån Direkt


Aktieägare i SSM erbjuds 1,20 nya stamaktier i Amasten för varje befintlig aktie i SSM, vilket motsvarar sex nya stamaktier i Amasten för fem befintliga aktier i SSM.

Erbjudandet värderar varje aktie i SSM till 9:65 kronor baserat på stängningskursen för Amastens stamaktie på First North den 13 oktober 2020 och till 9:76 kronor baserat på den volymvägda genomsnittskursen för Amasten under de senaste 30 handelsdagarna fram till och med den 13 oktober.

Erbjudandet värderar samtliga 58.878.813 aktier i SSM till cirka 568 miljoner kronor baserat på stängningskursen för Amastens stamaktie den 13 oktober 2020. Exklusive Amastens nuvarande innehav om 17,4 miljoner aktier uppgår budvärdet till cirka 400 miljoner kronor.

SBB och Gösta Welandson med bolag, som tillsammans kontrollerar cirka 45,4 procent av aktierna och rösterna i SSM, har åtagit sig att acceptera erbjudandet.

SSM:s aktier är upptagna till handel på Nasdaq Stockholm och Amastens stamaktier är upptagna till handel på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera