tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Alliance Oil vinnare på lugn börs

Publicerad: 16 mars 2010, 13:16

Stockholmsbörsen handlades vid lunchtid på tisdagen svagt på plus i ett snävt intervall. Skogssektorn tappade medan dagligvaror och energi var starka sektorer.

Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

AB

Anna Blomén


Alliance Oil var fortsatt dagens kursvinnare efter en aggressiv riktkurshöjning från Goldman Sachs.

”Det blev en hyfsad stängning i USA igår samtidigt som Asien var ok under morgonen. Sen är det så oron kring Grekland lägger sig sakta men säkert. Vi är inte upp så mycket, men det känns som att det i marknaden finns en underliggande positiv syn på börsen”, sade en mäklarchef till Nyhetsbyrån SIX.

SIX Generalindex var klockan 13.48 upp 0,3 procent till 309 medan OMXS30-index ökade 0,2 procent till 1.015. Omsättningen var 6,1 miljarder kronor. ”Sen har vi ett Fed-möte att se fram emot senare idag (klockan 19.00 svensk tid, SIX anm) och det kan göra att det oroar till sig senare idag. Men det återstår att se”, uppgav mäklarchefen.

Oljebolaget Alliance Oil var upp 10 procent till 115,75 kronor efter att Goldman Sachs skruvat upp riktkursen från 136 till 208 kronor och samtidigt upprepat rekommendationen köp.

Läkemedelsbolaget AstraZeneca ska fortsätta att öka sin närvaro i BRIC-länderna, uppgav bolagets VD David Brennan under dagens kapitalmarknadsdag. Brennan uppgav också att cirka 70 procent av marknadstillväxten, motsvarande 130 miljarder dollar, väntas komma från tillväxtmarknader till 2014. Tillväxten i tillväxtländer väntas omräknat till en konstant tillväxttakt ligga på 12 procent fram till 2014.

AstraZeneca handlas oförändrat strax efter lunch. Fordonskoncernen Scanias aktie ökar 1,9 procent till 115,60 kronor efter beskedet om undantag från det avtal som träffats om fyradagarsvecka under första halvåret 2010 för de verkstadsanställda i Sverige. Enligt avtalet återgår tjänstemännen till femdagarsvecka i april.

Scania flaggar också för att det kan bli fler undantag från fyradagarsveckan om efterfrågan fortsätter förbättras. ”Nu har vi förhandlat fram ett undantag i april och sen får vi se om det finns anledning att fortsätta. Det är för tidigt att säga ännu”, säger presschefen Hans-Åke Danielsson till Nyhetsbyrån SIX.

RNB har beslutat att behålla verksamheterna på NK i Stockholm och Göteborg sedan Konsumentföreningen Stockholm lovat att ställa upp med ett treårigt lån på 400 miljoner kronor. Börsen reagerade med att handla upp RNB 4,4 procent till 10,60 kronor.

Cardo har tecknat ett serviceavtal i Tyskland värt 25 miljoner kronor avseende både egna och konkurrenters portar. Avtalet var det största någonsin för Cardo. Aktien steg med 2,0 procent till 254,00 kronor.

AHAM-6, statistik över vitvarubranschens leveransvolymer i USA, steg med fem procent i februari och markerade därmed den fjärde raka månaden med uppgångar. Electrolux var upp 1,8 procent till 165,90 kronor.

Bland de bolag som faller mot strömmen finns NCC och Pappers- och hygienföretaget SCA, som tappar 2,3 procent till 129,25 kronor respektive 2,7 procent till 102,90 kronor.

SIX

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera