fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ägare i NGM stoppas av FI

Publicerad: 12 juni 2008, 07:45

Finansinspektionen, FI, har misstankar om ”ägaroklarheter” bakom det schweiziska bolaget Contact Marketing. Bolaget är sedan årsskiftet en ny storägare i NGM-börsen. Nu begränsas bolagets ägarinflytande i börsen omedelbart och FI beslutar att aktierna måste säljas.


Marcus Hernhag

MA

Magnus Alfredsson


– Vi har bett Contact Marketing att förklara hur deras ägarförhållanden hänger ihop, men vi har inte fått några tillfredsställande eller inga svar alls och då kan vi inte godkänna dem, säger Lars Malmström, informationschef på Finansinspektionen.

I maj köpte Contact Marketing 6,6 procent av aktierna och 14,5 procent av aktiekapitalet i NGM. Bakom bolaget hittar vi prins Michael von Liechtenstein. FI har efter en omfattande utredning stött på oklarheter och misstänker att det döljer sig andra ägare bakom det schweiziska bolaget. Något tillfredsställande svar har FI inte fått.

Contact Marketings inflytande stoppas nu av FI eftersom bolaget inte kunnat förklara de betydande oklarheter som kommit fram i Finansinspektionens ägarprövning.

SARA LEIJONHUFVUD, PRIVATA AFFÄRER

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera