söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Makroekonomi

Svensk tillväxt stagnerar

Publicerad: 29 maj 2012, 08:04

Konjunkturinstitutets konjunkturbarometer backade 0,6 enheter i maj, men med ett värde på 100,9 håller sig indikatorn precis över 100, vilket är det historiska genomsnittet. Det indikerar att tillväxten i svensk ekonomi är ungefär normal.

Ämnen i artikeln:

KonjunkturinstitutetHandelKonjunktur

AB

Anna Blomén


Den här månaden är det bygg- och anläggningsverksamhet samt de privata tjänstenäringarna som drar ned barometerindikatorns utveckling. Konfidensindikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet sjönk hela 15 enheter i maj och den ligger därmed under det historiska genomsnittet för första gången på två år. Konfidensindikatorn för de privata tjänstenäringarna sjönk 10 enheter i maj och den ligger återigen något under det historiska genomsnittet.

Konfidensindikatorn för tillverkningsindustrin steg däremot en enhet i maj och ligger nu fyra enheter över det historiska genomsnittet.

Även konfidensindikatorn för detaljhandeln steg i maj men ligger fortfarande något under det historiska genomsnittet. Liksom tidigare är det stora skillnader mellan de olika branscherna inom detaljhandeln. Livsmedelshandeln utvecklas klart starkast, medan handel med motorfordon redovisar minskad försäljning.

Dela artikeln:

Prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Prenumerera