Alecta sågar Medivir

Publicerad 2007-11-20 09:44

- Medivirs aktie är extremt illikvid, utvecklingen har varit trist under många år och det är ganska osäkert hur det kommer att se ut framåt.Det säger Peter van Berlekom, aktiechef på Alecta, till Nyhetsbyrån Direkt

Berlekom gör sitt uttalande med anledning av att Alecta har minskat sitt innehav i Medivir för andra gången under december.

– Det ligger någon form av bedömning bakom att vi minskar vårt innehav. Aktien är extremt illikvid och nu gör Medivir en nyemission, säger Peter van Berlekom.

Han vill inte kommentera om Alecta kommer att fortsätta sälja aktier i Medivir, eller kommer att teckna i emissionen.

– Om vi behåller de aktier vi har så kommer vi att teckna rätterna, säger Peter van Berlekom.

I januari i år ökade Alecta sitt innehav i Medivir, men har sedan minskat vid två tillfällen i december med 300.000 aktier respektive 90.000 aktier. Därefter äger Alecta 555.789 B-aktier i Medivir, eller 2,95 procent av rösterna och 4,3 procent av kapitalet.

Den 6 december meddelade Medivir att bolaget planerar en företrädesemission om cirka 225 miljoner kronor. Teckningskursen är 29 kronor per aktie och var femte A- och/eller B-aktie ger rätt att teckna tre nya B-aktier. Emissionen ska godkännas av en extra bolagsstämma den 22 december.

(Nyhetsbyrån Direkt)