Börs Stockholmsbörsen har förvisso studsat upp en smula sedan botten för två veckor sedan. Men osäkerheten på marknaden består och det är för tidigt att hoppas på att korrigeringen är klar. Det menar Carnegie Private Bankings aktiechef Karl Hedberg.

– Vi kommer troligtvis se inflationssiffror som börjar mattas av och långräntor som inte längre stiger i samma takt. Det kommer kortsiktigt ge stöd till börsoptimisterna men samtidigt har vi sannolikt en period av nedjusterade vinstförväntningar framför oss. Det tillsammans med fortsatta spekulationer om recession eller inte gör att jag tror det är för tidigt att hoppas på att börskorrigeringen är klar, säger Karl Hedberg i Carnegie Private Bankings veckokommentar.

Börserna har heller inte fått stöd av det faktum att den amerikanska tioårsräntan fallit tillbaka. I stället har rädslan för en konjunkturnedgång ökat. Men kortsiktigt tror Hedberg att vi kan få se en mindre återhämtning efter de senaste veckornas fallande börser.

– Men troligtvis kommer det mötas av nya säljare vilket begränsar potentialen i rekylen. För den kortsiktiga investeraren så kan man titta på de tillväxtbolag som pressats hårt kursmässigt. Här bör vi kunna se en viss kortsiktig lättnad när långräntorna har tagit en paus i uppgången. Samtidigt finns det även ett stort antal traditionella bolag som är kraftigt översålda. Här kommer det också finnas ett antal kortsiktiga vinnare, säger Karl Hedberg.